Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου με το 6ο και τελευταίο αναλογικό switch off ολοκληρώνεται η ψηφιακή μετάβαση της χώρας

 
 ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΣΟΣ-ΧΑΛΚΗ-ΤΗΛΟΣ

Δελτίο Τύπου: 
Tο έκτο και τελευταίο κατά σειρά switch-off, δηλαδή η επόμενη παύση του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος με ταυτόχρονη έναρξη του ψηφιακού, θα πραγματοποιηθεί:

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, ώρα 2π.μ. στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Σε αυτό το περιοχικό switch-off του έργου της μετάβασης θα ενεργοποιηθούν συνολικά 53 κέντρα εκπομπής που θα δώσουν πρόσβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα σε περίπου 900 χιλιάδες κατοίκους των νομών Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου και Σάμου.


Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε πληροφορίες που αφορούν στο σχετικό switch-off. Από τα 53 κέντρα εκπομπής, τα κέντρα «Μαλάξα» και «Ρογδιά» στην Κρήτη και «Μόντε Σμιθ» στη Ρόδο [με έντονα γράμματα στον πίνακα] είναι ήδη ενεργά και εκπέμπουν στις μεταβατικές συχνότητες. Όσοι κάτοικοι λαμβάνετε το ψηφιακό σήμα από αυτά τα κέντρα θα χρειαστεί να επανασυντονίσετε τους δέκτες σας, καθότι οι συχνότητες θα αλλάξουν σε τελικές. Σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να επαναφέρετε τον δέκτη σας στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις.Τόσο οι ιδιωτικοί σταθμοί εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας όσο και οι δημόσιοι θα εκπέμπουν το τηλεοπτικό τους πρόγραμμα σε νέες συχνότητες.

ΠΗΓΗ: Digea


ΣΧΟΛΙΟ:υπάρχουν κάποιοι οικισμοί σε νησιά που δεν καλύπτονται , όπως αντίστοιχα υπάρχουν οικισμοί στην ηπειρωτική Ελλάδα που δεν καλύπτονται. Αυτό που είναι όμως πλήρως και απόλυτα απαράδεκτο είναι να μην καλύπτονται ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΝΗΣΙΑ !!!

Στις μεν Κυκλάδες ορθώς έχουμε κάλυψη σε όλα τα νησιά (ολική ή εστω μερική), αλλά στα Δωδεκανησα εχουν μεινει εντελώς εκτός κάλυψης (έστω και της πιθανης με ενισχυτή) τρία ΟΛΟΚΛΗΡΑ νησιά: Χάλκη, Τήλος και Κάσος. Αυτή είναι πρωτοφανής αδικία για 3 ολόκληρα νησια. Το να μην καλυπτόταν καποιος οικισμός θα το καταλαβαινα, αλλά να υπάρχει 0 κάλυψη σε ολόκληρο το νησί το θεωρώ άνω ποταμών.