Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Μεγάλη πυρκαγιά έκανε στάχτη τμήμα του «Ιεράπετρα Λ»


Πυρκαγιά ξέσπασε στο επιβατικό πλοίο «Ιεράπετρα Λ», λίγη ώρα μετά τον απόπλου του από το λιμάνι του Μπρίντεζη της Ιταλίας. 

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν το πλοίο απέπλευσε με προορισμό την Ηγουμενίτσα, προκειμένου να εκτελέσει εργασίες συντήρησης. Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία στο μηχανοστάσιο του πλοίου, ενώ αυτό βρίσκονταν εν πλω, 25 ναυτικά μίλια από το Ιταλικό λιμάνι. 

Με τις προσπάθειες του πληρώματος αλλά και με τα συστήματα πυρασφάλειας και πυρόσβεσης που διαθέτει το πλοίο, η φωτιά έσβησε πριν επεκταθεί και σε υπόλοιπα καταστρώματα. Προς βοήθεια του «Ιεράπετρα Λ» έσπευσαν σκάφη της Ιταλικής ακτοφυλακής από το Μπρίντεζη, το Οτράντο και την Καλλίπολη. 

Επίσης έσπευσαν για βοήθεια ένα ρυμουλκό σκάφος, ένα tanker και το «EurocargoValencia». Το πλοίο βρισκόταν σε διεθνή χωρικά ύδατα όταν ξέσπασε η φωτιά. 

Με τη βοήθεια του ρυμουλκού και συνοδεία σκάφους του λιμενικού, επέστρεψε στο λιμάνι του Μπρίντεζη το πρωί της Κυριακής. Στο καράβι δεν υπήρχαν επιβάτες ενώ τα 23 μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους.
Πήγη:  http://www.zougla.gr/