Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Πυρκαγιά προκάλεσε καταστροφή στον Κασιώτικο Σύλλογο στο Μπρονξ

Φωτιά η οποία ξεκίνησε από εργασίες σε μινι μάρκετ, προκάλεσε μεγάλης έκτασης ζημιές στο κτίριο της Κασιώτικης Αδελφότητας στο Μπρονξ στους 230 δρόμους και Μπέιλι Άβενιου. Η πυρκαγιά έλαβε χώρα στο ισόγειο στις 6 και 15 το πρωί και πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε στους άλλους ορόφους, προκαλώντας συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, η αιτία που προκάλεσε την καταστροφή είναι πιθανότατα βραχυκύκλωμα στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Το κτίριο αγοράσθηκε από την Kασιώτικη Αδελφότητα το 1982 και έκτοτε αποτελούσε μόνιμο σημείο συνάντησης και δραστηριοτήτων για τον σύλλογο και τα τμήματα νεολαίας. Μάλιστα είναι ενδεικτικό ότι στην περιοχή μένουν πολλοί Κασιώτες, οι οποίοι έπσευσαν στο σημείο της φωτιάς από τις πρώτες στιγμές. Το κλίμα ήταν ιδιαιτερα φορτισμένο καθώς τα μέλη του συλλόγου είδαν τις φλόγες να καταστρέφουν πολλές αναμνήσεις σε ένα σημείο το οποίο αποτελούσε σημείο αναφοράς στην ομογένεια. Ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Μάικ Ζούλης σε δηλώσεις του στο New Greek TV, υπογράμμισε ότι η σημερινή ημέρα είναι πολύ δυσκολη για όλους τους Κασιώτες, όμως όλοι πρέπει να στηρίξουν τον σύλλογο και να γίνουν όλες οι προσπάθειες ανακατασκευής. Όπως τόνισε ο κ. Ζούλης, το κτίριο αγοράστηκε και διατηρηθηκε με πολύ κόπο και ιδρώτα και κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποίησει τί ακριβώς συνέβη.
Πηγή: http://www.newgreektv.com/index.php/2013-09-18-19-06-01/item/8410-pyrkagia-prokalese-katastrofi-ston-kasiwtiko-sullogo-sto-bronx

Σημείωση απο ΝΕΑ ΚΑΣΟΣ: Εκφράζουμε τη συμπάθεια και την αγάπη μας προς τους αγαπητούς συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσες της παροικίας μας στη Νέα Υόρκη,με την ευχή για άμεση αποκατάσταση των ζημιών!