Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Νέα εκπομπή ιατρικού περιεχομένου στο ALPHA -Συμμετέχει και Κασιώτης επιστήμονας

Μία νέα εκπομπή έρχεται στον ALPHA για να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε τον καλύτερό μας εαυτό: Από την Κυριακή, 14 Απριλίου, και κάθε Κυριακή στις 15:50 κλείνουμε ραντεβού για ένα διαφορετικό «Check up». Οικοδέσποινα του «Check up» είναι η Ζέτα Δούκα, η οποία θα φροντίζει να μεταφέρει με εύληπτο τρόπο όλες τις εξελίξεις και τις ειδήσεις από τον χώρο της ιατρικής και του ευ ζην, ενώ θα συζητά και με προσκεκλημένους οι οποίοι θα μοιράζονται προσωπικές τους εμπειρίες. Μαζί της, μια σταθερή ομάδα έμπειρων και καταξιωμένων επιστημόνων θα απαντά στα ερωτήματά μας και θα παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες για όλα τα μικρά και μεγάλα ιατρικά, διατροφικά, ψυχολογικά, και άλλα ζητήματα που μας απασχολούν Στην μόνιμη ομάδα επιστημόνων μαζί και ο δικός μας Ηλίας Χιντιπάς, μαιευτήρας – γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών.

Βιογραφικό Ηλία Ιωάννη Χιντιπά
 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 
Τελείωσα το γυμνάσιο-λύκειο Κυπαρισσίας Μεσσηνίας. Κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων γράφτηκα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησα τον Ιούλιο του 1994 με χαρακτηρισμό «Λίαν Καλώς». Τον Σεπτέμβριο του 1994 έλαβα την άδεια εξασκήσεως του Ιατρικού Επαγγέλματος και παράλληλα έγινα μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς
 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
 Εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις από τον Ιανουάριο του 1995 έως τον Ιούλιο του 1996, με τον τίτλο του «Ιατρού άνευ ειδικότητος». Στο χρονικό αυτό διάστημα, υπηρέτησα στο Κ.Λ.Α.Π. Μεθάνων (Κέντρο Λουτροθεραπείας Αναπήρων Πολέμου), όπου ασχολήθηκα με ηλικιωμένους ασθενείς με ειδικά προβλήματα. Παράλληλα, απασχολήθηκα στην ιατρική υπηρεσία στα λουτρά Μεθάνων κατά την λουτρική περίοδο 1995.
 ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΑΙΘΡΟΥ Στο διάστημα από το Νοέμβριο 1996 έως τον Φεβρουάριο του 1998 εκπλήρωσα την υπηρεσία υπαίθρου στο Περιφερειακό Ιατρείο Αγίας Τριάδος του Κέντρου Υγείας Αλιάρτου Βοιωτίας.
 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ Από τον Φεβρουάριο 1998 έως τον Φεβρουάριο 1999 ολοκλήρωσα τον πρώτο χρόνο της χειρουργικής ειδικότητας που έχω επιλέξει (Μαιευτική-Γυναικολογία) στην Α’ Χειρουργική Κλινική του Ειδικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά». Από τον Νοέμβριο 1999 έως και τον Μάρτιο 2002, ολοκλήρωσα την εκπαίδευσή μου στη γυναικολογία στην Γυναικολογική κλινική του ιδίου νοσοκομείου, όπου και συμμετείχα στην εκπαίδευση στα εξωτερικά ιατρεία της κλινικής και στο ιατρείο κολποσκόπησης.
 Στο διάστημα αυτό ολοκλήρωσα και την εξάμηνη κυκλική εκπαίδευσή μου στην: · Παθολογοανατομία: 15/8/2001 – 14/10/2001 · Κυτταρολογία: 15/10/2001 – 14/12/2001 · Ενδοκρινολογία: 15/12/2001 – 14/2/2002 
 Επίσης για ένα χρόνο ήμουν συντονιστής του ογκολογικού συμβουλίου που λάμβανε χώρα μία φορά την εβδομάδα στην κλινική. Στο διάστημα από 23-5-05 έως και 22-2-07, εργάστηκα και ολοκλήρωσα την Ειδικότητα της Μαιευτικής – Γυναικολογίας στην Μαιευτική στην Β΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο – Πιστοποιημένο Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης στην Μαιευτική – Γυναικολογία από το Ευρωπαϊκό Κολέγιο Μαιευτικής και Γυναικολογίας (EBCOG), μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιατρικών Ειδικοτήτων (UEMS), υπό την διεύθυνση του Καθηγητού κ. Γεωργίου Κρεατσά. Επίσης εκπαιδεύτηκα στα ειδικά τμήματα της Κλινικής, και επί 6μήνου στο τμήμα Εμβρυομητρικής Ιατρικής και Υπερήχων. 
 ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ Τον Δεκέμβριο 2009, ανακηρύχθηκα Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο διδακτορικής διατριβής «Συγκριτική μελέτη της υποξίας στον τοκετό μεταξύ καρδιοτοκογραφίας και του συνδυασμού υπολογιστικής καρδιοτοκογραφίας και παλμικής οξυμετρίας» και βαθμό «Άριστα». 
 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ Συμμετοχή σε 79 διεθνείς και ελληνικές επιστημονικές συναντήσεις. Δημοσίευση 6 ξενόγλωσσων και 6 ελληνικών εργασιών. Δεκαπέντε ανακοινώσεις σε διεθνή και 25 ανακοινώσεις σε ελληνικά συνέδρια. Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Αθηνών. 
 ΜΕΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ · Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία · Εταιρεία Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας · European Society of Contraception (ESC)