Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΣΙΩΝ 2013‏

Αγαπητοί συμπατριώτες,
Την ερχόμενη Κυριακή, ο Σύλλογός μας έχει εκλογές για την ανάδειξη ενός νέου συμβουλίου. «Ακούγεται», ότι μετά από πολύ καιρό, θα έλθει πολύς κόσμος στη συνέλευση, όχι για να ακούσει, να μάθει ή να προσφέρει, αλλά για να ψηφίσει κάποια συγκεκριμένα άτομα και στη συνέχεια να εξαφανιστεί, μέχρι τις επόμενες εκλογές…
Όλοι συμφωνούμε ότι ζούμε μια πολύ δύσκολη περίοδο στη χώρα μας με προβλήματα τεράστια, ακόμη και για την απλή καθημερινότητα. Ο Σύλλογός μας, όπως και κάθε παροικιακός Δωδεκανησιακός φορέας, έχει επιπλέον υποχρεώσεις και ευθύνες. Ας μην ξεχνάμε τον σκοπό που ιδρύθηκαν όλοι οι σύλλογοι, σε εποχή, που τα  νησιά μας ήταν σκλαβωμένα, ο κόσμος υπέφερε και γενικά η δυστυχία περίσσευε.
Αργότερα, ήρθαν ημέρες ευημερίας, όμως οι καθημερινές ανάγκες δεν έπαυσαν να μας απασχολούν και σήμερα, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και το ελάχιστο απαιτούμενο εισόδημα για την επιβίωση λείπουν από όλο και περισσότερους συμπατριώτες μας.
Τι μπορεί να κάνει ο Σύλλογός μας, για όλα αυτά;
Τα μέλη του ΔΣ μαζί με όλους τους συμπατριώτες της παροικίας μας, να προσπαθήσουν περισσότερο για την συσπείρωσή μας και την έμπρακτη αλληλεγγύη:
-Να πριμοδοτήσουμε με κάθε τρόπο τη νεολαία μας και να επιδιώξουμε την μεγαλύτερη δυνατή ενεργό συμμετοχή της.
-Να προσελκύσουμε κάθε συμπατριώτη που έμπρακτα έχει αποδείξει την δυνατότητά του να προσφέρει στον κοινό μας σκοπό.
Εάν κάποιοι απορούν για την αγωνία, που εκφράζω για την αυριανή μέρα του Συλλόγου μας είναι γιατί, τα τελευταία χρόνια, είχαμε τεράστιες δυσκολίες να επιλύσουμε σοβαρότατα προβλήματα, όπως:
-Αιμοδοσία στην Τράπεζα αίματος (προσωπικά μιλώντας, πολλοί συμπατριώτες «ανακαλύπτουν» την ύπαρξη μου, όταν αρρωστήσουν).
-Ανταπόκριση στη συγκέντρωση φαρμάκων, που αρχίσαμε από πέρσι.
-Στήριξη της μοναδικής κάρτας υγείας, με μοναδικά προνόμια σε αγορές, παροχή υπηρεσιών, κλπ.
-Αντιπροσώπευση της νεολαίας  μας στο ΔΣ (είχαμε 2 στους 15, η μία αποχωρεί, αύριο τι να περιμένουμε;…)
Εάν συναισθάνεστε την ανησυχία μου, εάν συμφωνείτε για την ανάγκη ουσιαστικής προσφοράς, βοηθήσετε να έλθουν ικανά άτομα είτε στο ΔΣ είτε ως απλά μέλη, γιατί όποιος θέλει να προσφέρει μπορεί, από οποιαδήποτε θέση, αλλά και το αντίθετο είναι εξ ίσου δυνατό.              
Γιάννης Φραγκούλης
Πρόεδρος Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων