Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ανάγκη άμεσης πρόσληψης ιατρών στο ΚΥ Καρπάθου

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου λόγω έλλειψης γενικών ιατρών και ειδικών παθολόγων .



Στον Οργανισμό του Κέντρου Υγείας Καρπάθου υπάρχουν τέσσερις θέσεις γενικής ιατρικής ή παθολογίας από τις οποίες στην παρούσα φάση είναι καλυμμένες ΚΑΜΜΙΑ. Στο Κέντρο Υγείας το οποίο εξυπηρετεί 7000 μόνιμους κατοίκους υπηρετούν ένας παιδίατρος, ένας γυναικολόγος, ένας καρδιολόγος και μικροβιολόγος όπως και ένας αγροτικός ιατρός και ένας με απόσπαση από το Π. Ι Κάσου



Αυτή η κατάσταση δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην καθημερινή λειτουργία του ΚΥ , την στιγμή που δεν υπάρχει ούτε ιδιώτης γιατρός στο νησί (παθολόγος).



Οι γενικοί ιατροί ή παθολόγοι είναι απαραίτητοι τόσο για τις ενεργές εφημερίες όσο και για τις εφημερίες ετοιμότητας και βεβαίως για την καθημερινή ορθή λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση για την οποία

είναι οι μοναδικοί ελλείψει εξειδικευμένων που μπορούν να κάνουν .





Είναι λοιπόν φανερό ότι το Κέντρο Υγείας Καρπάθου έχει άμεση ανάγκη κάλυψης των κενών θέσεων, οι οποίοι θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην καθημερινή λειτουργία αλλά και ιδιαίτερα στην κάλυψη της εφημερίας.



Το Κέντρο Υγείας καθημερινά 24 ώρες , λειτουργεί ως νοσοκομείο και παρέχει πρωτοβάθμια παροχή υγείας στους κατοίκους του νησιού αλλά και της γειτονικής Κάσου σε περιστατικά που διακομίζονται πυκνά συχνά από το Π. Ι Κάσου στο ΚΥ .



Σας επισημαίνουμε επίσης ότι με το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν ο πληθυσμός αυξάνεται σημαντικά . (20.0000)

Γνωρίζουμε το ενδιαφέρον σας για την παροχή υγείας σε όλους τους Έλληνες και ιδιαιτέρως εμάς τους ακρίτες, είμαστε σίγουροι για την άμεση προώθηση του αιτήματός μας. Την πρόσληψη επικουρικών ιατρών αλλά και την άμεση προκήρυξη των κενών θέσεων ώστε να καλυφθούν σε όσο πιο σύντομο χρονικό διάστημα με μόνιμο προσωπικό .



Σας ευχαριστούμε. «