Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ενδιαφέρον από έξι αεροπορικές εταιρείες για τις άγονες γραμμές

Συνολικά έξι αεροπορικές εταιρείες κατέθεσαν μέχρι τη σημερινή, καταληκτική ημερομηνία, φάκελο στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, με προσφορές για να συμμετάσχουν στο διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμετάλλευση των 24 τακτικών αεροπορικών γραμμών στο εσωτερικό της Ελλάδας, τις λεγόμενες άγονες γραμμές.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι εταιρείες αυτές είναι οι ακόλουθες:
- Olympic Air, για 14 αεροπορικές γραμμές και συγκεκριμένα από Αθήνα για Αστυπάλαια, Ικαρία, Λέρο, Μήλο, Κύθηρα, Νάξο, Πάρο, Κάρπαθο, Σκιάθο, Κάλυμνο. Από Ρόδο για Κάρπαθο-Κάσο-Σητεία, επίσης από Ρόδο για Κω-Κάλυμνο-Λέρο-Αστυπάλαια, Ρόδος-Καστελόριζο και Θεσσαλονίκη-Κέρκυρα.
- Μινωικές Αερογραμμές για 11 γραμμές και συγκεκριμένα από Αθήνα για Αστυπάλαια, Ικαρία, Λέρο, Κύθηρα, Σητεία, Σκιάθο, Κάρπαθο και από Θεσσαλονίκη για Καλαμάτα, Χίο, Σάμο, Κέρκυρα.
- Η Aegean Airlines για 8 γραμμές και συγκεκριμένα από Αθήνα για Κάρπαθο, Σητεία, Σκιάθο, Σκύρο και από Θεσσαλονίκη για Καλαμάτα, Κέρκυρα, Σάμο και Χίο.
- Astra Airlines για 6 γραμμές, και συγκεκριμένα από Αθήνα για Σκιάθο και Σητεία και από Θεσσαλονίκη για Κέρκυρα, Καλαμάτα, Σάμο, Χίο.
- Sky Express για 6 γραμμές και συγκεκριμένα Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Σάμος-Ρόδος, Αλεξανδρούπολη-Σητεία, Άκτιο-Σητεία, Κέρκυρα-Άκτιο-Κεφαλονιά-Ζάκυνθος-Κύθηρα, Αθήνα-Σκύρος και Θεσσαλονίκη-Σκύρος.
- Aeroland για 2 γραμμές και συγκεκριμένα από Αθήνα για Μήλο και από Αθήνα για Νάξο.

Θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των φακέλων από την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού.